Svenska English Deutsch

Vad finns att göra i Kåseberga med omnejd?

Logen Ales stenar ingår i ett större nätverk Österlen Syd. Här finns länkar till Gallerier, Boende, Restauranger och mycket mer.

Kåseberga på Österlen har mycket att erbjuda förutom sin egen charm som liten fiskeby med hamn och badstrand samt högst upp på backarna Ales stenar - Sveriges StoneHenge.

Du som vill ut och vandra kan börja vid Ales stenar och gå längs Kåsebergaåsen som löper utmed havet - en del av Skåneleden - läs mer på www.skaneleden.

Du som har drömt om att flyga skärmflydning ta kontakt med SkyAdventures som har sitt säte i Kåseberga.

Eller är du intresserad av att surfa på vågorna som bryter nära Kåseberga hamn? - Surflektioner.

Intresserad av att fiska? Under säsongen för havsöring fiskas det havsöring längs med hela Österlenkusten. Kusten mellan Kåseberga och Skillinge är mycket bra för laxfiske. Läs mer på Skånska kustfiskeklubben.

Mer intresserad av att äta fisk som andra fiskat? Gå till hamnen och till Ahls rökeri där man både kan äta och köpa färsk och rökt fisk samt basvaror som mjölk smör och bröd.

I hamnen ligger också ett trevligt café med eget bageri och enklare maträtter Café och Bistro.

Komplettera med ekologiska grönsaker från Kåsebergaodlingen norr om Kåseberga (bäst att cykla eller bila dit).

Kåseberga Bykrog är det annars mycket nära till för en bit mat eller kaffe.

Nyfiken på omgivningarna? Ta bilen eller cykla kustvägen österut och stanna till på charmiga Backagården och fika i växthuset och titta på presenter, blommor, kläder, foton och konst.

Vill du hellre äta mat kör en bit till och ta till höger mot Löderups strandbad och uppe på backkrönet finns en bra restaurang med härliga bufféer och fantastisk utsikt över havet!

På Påsken varje år är Österlens konstrunda ett måste för intresserade.I Kåseberga finns flera utställare och även i bottenvåningen på Logen brukar det finnas sköna saker att titta på.

flagga